Sommarteater – Scener ur ett äktenskap

Scener ur ett äktenskap – en relationskomedi

Premiär: 22 Juli (Premiären utsåld). Torsdag – Söndag 22 juli – 13 aug.

Pjäsen spelas inomhus och är ca 2 timmar inkl paus. 

Teatergruppen Orkestern gör en samtida version av tv-serien Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman.

Johan och Marianne har det till synes perfekta livet – två fina barn, bra jobb och materiellt hög standard. När de kommer till sitt landställe börjar de, av en slump, följa en repris av Ingmar Bergmans 70-tals serie på tv. Den smyger sig på dem, tvingar sig in mellan dem och pressar fram samtal om deras egen relation. Med Bergmans historia som fond börjar de kommunicera kring sina egna problem.

Pris: Teater och trerätters middag (Se meny under fliken Teatermeny) (Middag gäller ej Söndagar): 475:- (Bara förbokning gäller, dryck finns att köpa på plats och var där 17.30)

Pris: Endast Teater: 200:- (Drop in funkar i mån av plats men beställ gärna i förväg och kom en halvtimma innan föreställningen börjar)

OBS! Få biljetter vid varje föreställningstillfälle. Boka i tid!

Premiär 22 juli (utsåld), 23/7, 28/7, 29/7, 30/7. 3/8, 4/8, 5/8, 6/8, 10/8, 11/8, 12/8, 13/8. torsdag – lördag kl 19 (Middag kl 17.30). Söndagar kl 16. 

Köpa biljetter: 

1. Kom förbi Kulturhuset Läppe på våra öppettider och köp din biljett. 2. Swisha 1236417448 (Orkestern), skriv mailadress, antal och datum. 3. Boka biljett via billetto HÄR

Skådespelare: Sebastian Sporsén och Sara Lewerth. Regi och bearbetning: Olle Mårtens. Scenografi och kostymdesign: Moa Möller. Musik: Martin Stenberg och Erik Stenberg. Regiassistent: Amanda Calbucura Marklund. Originalmanus: Ingmar Bergman. Produktion: Orkestern Rättigheter: ATR

johan och Mariannesebastian 2sarasara o sebastiansebastian 3

Om de medverkande:

Sebastian Sporsén, Skådespelare.

Sebastian har sedan han examinerades från Teaterhögskolan i Göteborg arbetat både med film och teater, med sin bas i Stockholm. Han har medverkat i flertalet film- och TV-produktioner, senast i tv4:s Rebecka Martinsson. Sebastian har bland annat arbetat på Stockholms stadsteater, Teater Tribunalen och i sommar (2017) har man kunnat se honom som Jean i Jämtlands kulturkompanis produktion av Fröken Julie. Han är också med och driver den aktivistiska scenkonstgruppen Nationalscen.

Sara Lewerth, skådespelare.

Sara Lewerth har arbetat som skådespelare i Frankrike, Storbritannien, Spanien, USA och Sverige. Hon är utbildad på scenskolan Lecoq i Paris. Sara har drivit teaterkompaniet Scandimaniacs som med sin komedi Take me to Hollywood gjorde stor succé under flera år bl a som Time Out Critics’ Choice i London. Numera har Sara sin bas i Stockholm men jobbar fortfarande en del internationellt, senast i kortfilmen Pepsodent girl i Hollywood.

Olle Mårtens: Regi och bearbetning.

Olle Mårtens är regissör och konstnärlig ledare för Orkestern. Han är utbildad inom teater, konst och litteratur på bl a Stockholms Universitet och har jobbat på Uppsala Stadsteater och Stockholms Stadsteater. Olle är en av dem som startade Orkestern 2008 och har regisserat alla de sex föreställningar de gjort – senast på Stockholms Stadsteater Fri scen 2013.

Moa Möller. Scenografi och kostymdesign.

Moa Möller är frilansande scenograf och kostymdesigner sedan 2008 med bas i Stockholm. De senaste åren har hon haft uppdrag för bl.a. Riksteatern, Örebro länsteater, Uppsala stadsteater och Dramaten. Moa är intresserad av mötet mellan scen o salong, publik och skådespelare, besökare och föremål. Sedan 2009 är Moa en av medlemmarna i Orkestern och Scener ur ett äktenskap blir Moa Och Olles femte samarbete. 

Martin Stenberg och Erik Stenberg, musik.

Martin och Erik Stenberg har gjort musik till Orkesterns samtliga föreställningar och har jobbat som musiker på Moment:teater i Stockholm och på Stockholms Stadsteater. 

Om Orkestern:

Sedan 2008 gör stockholmsbaserade Orkestern teater. Scener ur ett äktenskap blir Orkesterns 7:e föreställning och de flyttar sommaren 2017 till Läppe i Sörmland. Orkestern tror på teatern som humor och politik och ser ingen motsättning i underhållning och debatt.

Pressröster om Orkesterns tidigare föreställningar:

“Pratshow I Berlusconi-anda blir absurd undergångsfars” – Ylva Lagercrantz Spindler, Svd om Lämmelman

“Åt den här versionen har jag ofta mycket roligt, men berörs mest av den kritik av ett hänsynslöst arbetsliv som den faktiskt är.” – Sara Granath, Svd om Ålhålet

“en lekfull bearbetning” – Birgitta Haglund, Nummer.se om Rickard III

”Det är inte så lite kusligt” – Jenny Teleman, Aftonbladet om Mathissen

“Orkesterns och regissören Olle Mårtens iscensättning av Balkongen har, precis som Jean Genets verk, en anarkistisk ton. Det är smart och roligt, utan att tyngden i undersökningen av makten slarvas bort.” – Birgitta Haglund, Nummer.se om Balkongen