Om oss

Orkestern sommaren 2022 består bl.a av:

Olle Mårtens är regissör, dramaturg och manusförfattare. Olle är utbildad på Stockholms Universitet och SET. Olle har bl. a haft uppdrag på Stockholms Stadsteater och Uppsala S tadsteater. Sedan 2009 har han regisserat Orkesterns samtliga uppsättningar. Bl. a samhällssatirerna Ålhålet på Teater Replica och Lämmelman på Stockholms Stadsteater. Sommaren 2017 gjorde han en platsspecifik och moderniserad version av Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap i ett sekelskiftespensionat i Läppe i Sörmland.

Moa Möller är scenograf och kostymdesigner. De senaste åren har Moa haft uppdrag för Dramaten, Operan, Riksteatern, Örebro länsteater, Uppsala stadsteater, Moment: teater och Minna Krook Dans. Moa har också arbetat med utställningsformgivning för Liljevalchs konsthall, Färgfabriken och Nordiska museet samt ansvarat för NKs julskyltning 2013. Gemensamt för alla projekt är Moas intresse för mötet mellan scen o salong, publik och skådespelare. Sedan 2009 har Moa varit en del av scenkonstkollektivet Orkestern.

Sacha Jean-Baptiste är koreograf och producent. Hon har via sitt produktionsbolag designat scenshower för flera av Sveriges största artister, bl a för Seinabo Sey, Zara Larsson och Molly Sandén. Sacha är sen ett par år tillbaka ansvarig nummerproducent och koreograf för Melodifestivalen och Idol. Hon har också skapat otaliga nummer för andra länders bidrag i Eurovision Song Contest sedan 2014.

Martin och Erik Stenberg är musiker och konstnärer. De har gjort musik till Orkesterns samtliga föreställningar. De har jobbat som musiker på bl. a. Moment:teater i Stockholm och på Stockholms Stadsteater. Deras absurdistiska ljudbild berättar ofta i Orkesterns föreställningar om det sublima i historien och dess humoristiska undertext.

Annons

Blogg på WordPress.com.